Γιάννης Βαρβαγιάννης (Ποτοποιία Βαρβαγιάννη): Το ούζο είναι ποτό για όλο το χρόνο

61
Η ποτοποιία Βαρβαγιάννης παράγει, ετησίως, 60.000 κιβώτια εννέα λίτρων το καθένα και εξάγει το 25% της παραγωγής της σε περίπου 26 χώρες
Να καθιερώσει το ούζο ως ποτό που μπορεί να καταναλωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο το καλοκαίρι, επιδιώκει ο Γιάννης Βαρβαγιάννης που αποτελεί έναν από τους διαχειριστές της ποτοποιίας Βαρβαγιάννη, ανήκοντας στην έκτη γενιά της επιχειρηματικής οικογένειας.
Η Ποτοποιία Βαρβαγιάννη έχει συμπληρώσει φέτος 164 χρόνια ζωής, έχοντας ιδρυθεί το 1860 από τον 50χρονο Ευστάθιο Βαρβαγιάννη. Ο Γιάννης Βαρβαγιάννης σε συνέντευξή του σημειώνει: «Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι δεν έχει αλλάξει καθόλου το ούζο. Η συνταγή παραμένει αναλλοίωτη. Όσο και να εξελιχθούμε, το ούζο μας θα παραμένει αναλλοίωτο, όπως το έφτιαχναν εκείνα τα πρώτα χρόνια, το 1860 στο Πλωμάρι. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι ως εταιρεία εξελισσόμαστε, μεγαλώνουμε, εκσυγχρονίζουμε τις εγκαταστάσεις μας».

Η ποτοποιία Βαρβαγιάννης, που παράγει, ετησίως, 60.000 κιβώτια εννέα λίτρων το καθένα, εξάγει το 25% της παραγωγής της σε περίπου 26 χώρες, έχοντας, κατά καιρούς, γίνει στόχος εξαγοράς. Ωστόσο, όπως αναφέρει κατηγορηματικά ο διαχειριστής της εταιρείας,  η πώληση της Βαρβαγιάννης δεν ανήκει στα σχέδια της διοίκησης.

Περιγράφοντας τις συνθήκες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, ο κ. Βαρβαγιάννης σημειώνει πως υφίσταται αθέμιτος ανταγωνισμός λόγω των πωλήσεων χύμα ούζου, το οποίο  δεν υπόκειται σε κανενός είδους ποιοτικό έλεγχο.

Ταυτόχρονα, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αποτελεί τροχοπέδη για την ισχυροποίηση των ρυθμών ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου, διευρύνοντας το κόστος για τους παραγωγούς. «Όσο μια εταιρεία αναπτύσσεται και κάνει περισσότερες πωλήσεις, τόσο πληρώνει και περισσότερους φόρους» τονίζει ο κ. Βαρβαγιάννης.

Πηγή: newsit.gr